Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenmorgen,

Nu is het zo dat ik met een conflict zit. Hieronder de situatie kort samengevat:

Ik draai als DJ (zpp'er) op verschillende locaties. Nu is het zo dat ik via WhatsApp bepaalde boekingen ben overeengekomen met mijn opdrachtgever in Breda. Zij heeft mij data van DJ boekingen gestuurd waar ik akkoord op heb gegeven. Afgelopen 4 april krijg ik opeens het bericht dat 7 boekingen van de bevestigde boekingen geannuleerd worden door een nieuwe DJ planning. Ik kan mijn boekingen die nog gepland staan tot 9 mei wel afmaken, maar de 7 boekingen na 9 mei vervallen wel. De nieuwe DJ planning heeft als reden dat ze liever vast met kleiner DJ team gaan samenwerken, maar hierdoor mis ik dus wel 7 betaalde boekingen die wel per app zijn overeengekomen. I.p.v. mij zetten ze dus wel gewoon andere DJ's neer.

Nu is mijn vraag: Heeft het zin om hier een juridsche zaak van te maken? Hoe sterk sta ik in mijn recht om deze boekingen nog wel gewoon te doen/uitbetaald of gecompenseerd te krijgen?

Hoor het graag! Alvast bedankt.

Groetjes Joost

Goedemorgen,
Ja u heeft een zaak. Indien overeenkomsten eenzijdig worden opgezegd dan bestaat er schadeplichtigheid.
Ik adviseer u om de schade te berekenen en in overleg met uw opdrachtgever tot een oplossing te komen.
Als dat niet lukt kunt u de opdrachtgever schriftelijk aansprakelijk stellen voor de schade en ook de kosten van rechtsbijstand.
Ook adviseer ik u om van de whatsapps waaruit de opdrachten blijken printscreens te maken als bewijs.
Desgewenst help ik u graag.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Naar mijn mening ligt het in dit geval iets anders dan de heer Albersen doet voorkomen. Ik verwacht dat u werkt onder een overeenkomst van opdracht. In dat geval mag de opdrachtgever de overeenkomst te allen tijde ontbinden. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kunt u recht hebben op schadevergoeding voor misgelopen inkomsten. U moet dan echter wel kunnen aantonen dat u de nu afgezegde boekingen niet met ander werk kunt opvullen (bijvoorbeeld omdat u die andere boekingen al heeft afgezegd omdat u al was bezet).

Alles hangt dus af van de exacte omstandigheden en afspraken. Mocht u die met mij willen bespreken, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag