Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goededag,

Graag ben ik op zoek naar iemand die mij kan helpen / ondersteunen met financien vastgelegd in ouderschapsplan die niet nagestreefd worden door ex partner.

Ook zou ik hulp / ondersteuning willen voor niet betalen van hypotheek van ex partner terwijl deze vastgelegd staat in document wel te betalen.

Met vriendelijke groet,

Achterstallige alimentatie en andere niet nagekomen verplichtingen uit een convenant leveren vaak direct verzuim op en u mag uw ex partner hierop aanspreken, liefst schriftelijk. Voor ernstige achterstanden met alimentatie kan ook het LBIO worden ingeschakeld. U kunt er ook voor kiezen om een en ander uit handen te geven aan een jurist . Zijn er redenen of gewijzigde omstandigheden die zorgen voor achterstand of is het onwil?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goededag, Bedankt voor uw antwoord.
Het gaat over gezamenlijk te betalen kosten mbt kinderen die vastgelegd zijn in ouderschapsplan.
Heb daar meerdere keren via diverse schriftelijke manieren getracht dit voor elkaar te krijgen.
Dit is pure onwil, helaas.

Ook de kosten van de hypotheek op meerdere manieren getracht tot betalen. Maar dit is idem als ander, onwil.

Weet niet zo goed hoe ik deze persoon tot betalen kan dwingen. Alles is wettelijk vastgelegd en door een advocaat ondertekend maar alsnog geen beweging.


Ook aangehecht aan de echtscheidingsbeschikking of was u samenwonend met kinderen? In ieder geval kan het wel helpen als u een derde inschakelt die een incassotraject opstart.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Echtscheidingscovenant en ouderschapsplan zijn 2 aparte documenten maar samen besproken en behandeld en getekend destijds.
Nu ik mijn expartner aanspreek op deze bepaalde punten, weet hij ineens van niets. Het staat toch echt zwart op wit.
Graag zou ik dan idd een derde in willen schakelen om incasso te starten maar niet iedere incasso wil dit soort zaken aannemen.


Elke professionele partij kan dit voor u doen, dat hoeft dus niet speciaal een incassobureau te zijn. Als het ouderschapsplan en het convenant onderdeel uitmaken van de rechterlijke beslissing ( en dat is doorgaans het geval) hoeft u geen rechterlijke nieuwe beslissing te vorderen maar kunt u na de toestand van aanmanen, sommatie en verzuim na incasso opteren voor beslaglegging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Welke professionele partij moet ik dan aan denken?
Dan kan ik er verdere actie op nemen


Een jurist of advocaat , voor alimentatie kunt u ook het LBIO inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wie kan ik daarvoor benaderen, meestal met jurist of advocaat zijn daar best kosten aan verbonden, hoe zit dat in zijn werk.


Neemt u contact met mij op , ik mag hier geen prijzen noemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zal ik doen. Morgen. Bedankt voor uw reacties.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag