Vraag

Ik ben vorig jaar ziek geworden bij mijn werkgever, daarbii is mijn jaarcontract ook niet verlengd. De werkgever is eigen risico drager dus betaalt mijn ziektewet uitkering.
Na een jaar ziekte ben ik bij het uwv geweest voor een eerste jaars evaluatie en werd ik door verzekeringsarts onderzocht en bevraagd.
Na 2 weken kwam de beslissing dat ik vanwege mijn ziekte nog een jaar in aanmerking kom voor de ziektewet uitkering (ik zou minder salaris overhouden bij ander passend werk dan tijdens mijn werk waarbij ik ziek werd).
De arbo arts die aangesloten is bij mijn vorige werkgever ga ik altijd netjes naar toe, geen probleem.
Nu krijg ik een brief van het uwv dat mijn oide werkgever bezwaar maakt tegen beslissing van het uwv. Zij willen ook de medische stukken van mij hebben (de arts/advocaat krijgt dit alleen te zien).
Ik snap dat ze het vervelend vinden dat ze eigen risico drager zijn en mij nog een jaar mijn ziektewet moeten betalen. Maar daar mag ik toch niet de dupe van zijn.
Wat kan het anders zijn dat ze in hoger beroep gaan?
Daarbij werd ik ook gebeld door het reïntegratie bedrijf dat is aangesloten bij mijn oude werkgever om te kijken of ik toch niet passend werk kan doen door een arbeidsdeskundige ? Net na de beslissing en uitvoerige gesprekken met een arbeidsdeskundige en verzekeringsarts?
Wat kan ik doen? Toestemming geven om de medische stukken wel te laten inzien? En wat nog meer? Ik ben de draad een beetje kwijt...

Deel deze vraag

3 Reacties

1 De werkgever heeft als eigen risicodrager (e.r.) het recht bezwaar te maken. U kunt zich in die procedure als belanghebbende voegen.

wanneer u geen toestemming geeft, dan krijgt alleen de advocaat/arts van de werkgever de medische stukken. Hij/zij mag die niet aan de werkgever laten zien (privacy).

Zo lang u ziek bent is de werkgever verplicht u te re-integreren. U moet dan ook meewerken. doet u dat niet, dan krijgt u een probleem.

U kunt uw rechten/plichten nalezen in de FNV-brochure: 'Wie schrift, die blijft'. daarnaast adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor. U mag het allemaal zelf doen, maar dat is meestal onverstandig.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste,

Bedankt voor uw reactie.
Ik werk zeker mee aan reintegratie. Tot op heden kan ik dit niet, hoe graag ik ook wil. Ik bezoek trouw de bedrijfsarts. Ben in behandeling bij specialist. Ben af en toe bezig met vacatures uitzoeken die voor mij van toepassing zijn. Maar dan houdt het op voor nu. Ik wil zsm weer terug naar mijn functie. Maar ik ben nog bezig met herstel. En dat gaat langzaam. Dus ik werk mee met alle verplichtingen waar ik aan moet voldoen.
Desondanks ben ik benieuwd waarom ze bezwaar maken. Omdat ze eigen risico draget zijn snap ik het bezwaar, maar dat is het risico. Maar ik zou niet weten hoe en waarop zij bezwaar willen maken. Dat vind ik juist zo raar.
1 Waarom ze bezwaar maken kan ik van hieruit niet beoordelen. U kunt dat af vragen of wachten totdat ze de gronden voor het bezwaar geformuleerd hebben.

Zodra bekend is waarom ze bezwaar maken -> laat een en ander checken door een advocaat die is aangesloten bij de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ)

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm