Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachteheer, mevrouw,
Ik heb een vraag over mijn huurcontract voor bepaalde tijd van 1 jaar. Het contract is afgesloten voor 1 jaar en loopt nog 1.5 maand.
Ik heb van de verhuurder een kennisgeving ontvangen dat de huurcontract afloopt en dat ik dan de woning moet verlaten. Ik heb contact gehad met verhuurder en gevraagd of ik in de woning kan blijven.

De verhuurder zegt dat er een huurverhoging zal komen en daardoor ik niet aan de huurverplichtingen kan voldoen door de maandelijkse huur te betalen, geen recht meer op huurtoeslag.

Nou hebben we afgesproken dat mijn vriendin samen met mij in de woning komt wonen en zij wordt ook op het huurcontract opgenomen als medehuurder, waardoor wij beide verantwoordelijk zullen zijn voor de maandelijkse huur en dus de verhuurder de voldoende financiƫle zekerheid heeft.

De verhuurder gaat wel akkoord hiermee, maar er wordt dan een contract voor bepaalde tijd afgesloten van 2 jaar.
Er is, dus zoals ik het begrijp een gewijzigde situatie, van medebewonerschap.

Mijn vraag is dan is het nieuwe huurcontract dan niet gelijk voor onbepaalde tijd, omdat ik al 1 jaar contract heb gehad?

In beginsel wel. Een nieuwe tijdelijke contract is in dit geval voor onbepaalde tijd als de verhuurder weer een contract aangaat met de hoofdhuurder. Dat uw vriendin nu medehuurder wordt doet er niet aan af. Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Ja inderdaad zorgt dit tweede contract voor omzetting naar onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag