Vraag

Hallo
Ik ben 18 maart geopereerd aan een Gastic bypass.
Ik ben deze week weer begonnen met werken.
1 week voor mijn operatie heeft mijn werkgever de regelgeving veranderd en krijg je alleen ziekte dagen als een operatie op basis van medische indicatie (noodzaak) is.
Ik moet dat zwart op wit hebben en kunnen bewijzen. Als ik dat bewijs niet heb moet ik voor mijn afwezigheid vakantiedagen opnemen die ik niet heb en dus onbetaald verlof.
Ik heb de bariatrie, huisarts en zorgverzekeraar al gebeld maar die zeggen beide geen verklaring af te kunnen geven omdat het simpelweg niet mag van de wet.
Ik zit met mijn handen in het haar. Mag mijn werkgever mij verplichten een verklaring van medische indicatie te regelen?

Alvast bedankt

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ziek = ziek. Ook wanneer er een operatie is zonder medische noodzaak dan bent u ziek. De werkgever mag u dan ook niet verplichten vakantiedagen op te nemen. Hij moet gewoon het loon doorbetalen.

Uw huisarts/specialist mag geen informatie verstrekken aan de werkgever. Men mag die informatie echter wel aan u geven. Wat u daarmee dan doet moet u zelf beslissen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm