Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

Na ruim 1,5 jaar is de scheiding eindelijk rond , 29 februari 2019.
Mijn ex is ondernemer van een eenmanszaak ( Internationaal vrachtvervoer en heeft 5 a 6 vrachtwagens) , ik werk 20 uur in een winkel. Het echtscheidingsconvenant hebben wij in oktober 2018 getekend.
Samen hebben wij een koophuis. Het huis komt op zijn naam. Als hij in januari 2019 mij niet ontslagen zou hebben uit hypotheek akte , mocht de woning verkocht worden. Helaas is er in januari nog een nieuwe rechtszitting geweest vanwege de hoogte van de kinderalimentatie, hierbij is het ouderschapsplan en convenant aan vastgemaakt. de uitspraak was dus in februari en in maart 2019 is de scheiding ingeschreven in de registers van de gemeente.
Nu blijkt dat hij € 125.000,- schuld heeft als ondernemer bij de belastingdienst. En hebben zij beslag gelegd op de woning!
Ik kan dus niet van de hypotheekakte af, zodat hij daar alleen verantwoordelijk voor is.
De belastingdeurwaarder wil mij verder geen informatie verstrekken, ik moet hiervoor bij mijn ex zijn ,want hij is diegene die de schuld heeft.
De hypotheekverstrekker kan ook niks voor mij doen , de premie wordt gewoon betaald en zij leggen er verder geen druk op en zitten er niet op te wachten dat de woning onder executie wordt verkocht.
Zo als het er nu uit ziet, kan ik aansprakelijk worden gesteld voor zijn schulden en krijg ik niks aan geld uit de woning, laat staan van de akte af.
Ik sta met mijn rug tegen de muur en mijn scheidingsadvocaat zegt niks voor mij te kunnen doen.
Maar er zal toch heus wel IETS zij of IEMAND die mij kan helpen???
Graag uw advies en of hulp.

Met vriendelijke groet,

Paula

Dit is een door uw ex verborgen last die hij had moeten inbrengen in de verdeling van de schulden en opbrengsten. U heeft ( verplicht )een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag