Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


De zoon van mijn man van 14 wil bij ons komen wonen. Wat moeten we doen om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen en hoe gaat het in zijn werk voor de allimentie die we nu aan zijn moeder betalen.

Ik advieer uw man om in overleg met de moeder een en ander te regelen en af te spreken. Indien dat niet lukt dan kan via gerechtelijke weg dat worden geregeld. Het heeft de voorkeur om dat in overleg en goede harmonie te doen. Indien de zoon bij u komt wonen dan vervalt in principe de alimantatieverplichting van uw man. Ook een omgangsregeling met de moeder dient dan te worden afgesproken.
Zijn er zaken met betrekking tot school, sport etc en eventuele afspraken inzake de opvoeding en verzorging die nader moeten worden bekenen en geregeld?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Hoe staat de moeder tegenover dat besluit? Als zij akkoord is kan een en ander redelijk soepel verlopen. Je zou een proefperiode kunnen afspreken met elkaar, bijvoorbeeld in de zomervakantie. Daarna kan het zijn dat de moeder alimentatieplichtig wordt. Er dient een nieuwe berekening te worden gemaakt. Als de moeder tegenstribbelt is het moeilijker een regeling te treffen, probeer dan met een bemiddelaar dit te doen. Het kan zijn dat door deze stap van de jongen de moeder in financiƫle problemen komt door het wegvallen van toeslagen , en niet op stel en sprong hier op kan anticiperen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag