Vraag

Hallo,

Sinds kort is mijn vader in conflict gekomen met zijn werkgever, hij wordt n.l. te oud en daarom moet hij geloosd worden en liefst zo goedkoop mogelijk dus zonder ww of vergoedingen. Ik heb hem er op benadrukt om nooit wat te tekenen zonder juridisch advies omdat de werkgever een aantal sluwe trucs wil uithalen.

Recentelijk is hij na een drukke dag per direct opgeroepen om naar het kantoor te komen. Daar werd hem gezegd dat hij moest tekenen voor een verbetertraject of per direct ontslagen zou worden. Er zouden veel klachten over hem zijn geweest, terwijl hij enkel in conflict is met zijn werkgever en goed kan opschieten met collega's.

Dit heeft hij helaas onder druk getekend, zij hebben hem direct overgezet naar een locatie aan de andere kant van Nederland. Alles in de hoop dat hij zelf ontslag neemt en recht op ww + ontslagvergoeding van ruim €20.000 kwijt raakt.

Ik heb zelf juridische zaken doorgenomen en het lijkt dat er maar heel weinig regelingen zijn om de werknemer te beschermen in conflict, vooral als er gedwongen getekend is. Naar de rechter gaan wordt ben ik bang een waardeoordeel omdat de werkgever alles zal ontkennen.

Zijn hier nog mogelijkheden of mag dit zomaar?

Deel deze vraag

1 Reactie

De handelwijze van de werkgever is onrechtmatig. Iemand onder druk en dwang laten tekenen is niet geoorloofd. Ook dient uw vader van te voren de gelegenheid krijgen om alles rustig door te nemen en akkoord te verlenen. Dat is niet gebeurd. U kunt een klacht laten indienen bij de werkgever of anders toch naar de rechter stappen om het getekende te laten vernietigen. Voor verdere vragen of hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm