Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Sinds half februari j.l. heb ik de relatie met mijn ex-partner beëindigd. We waren 16 jaar samen, (niet getrouwd, geregistreerd partners o.i.d.) en we hebben 2 kinderen van 4 en 2 jaar. Ik werk fulltime, mijn ex werkt sinds ongeveer een half jaar ongeveer 10 uurtjes per week, daarvoor werkte hij niet, ontving ook geen uitkering, en zorgde voor de kinderen.

Nu zijn we 2 maanden verder, en er is al allemaal gedoe over opvang van de kinderen. Hij wil het liefst co-ouderschap. Ik werk 34 uur, over 4 dagen. Mijn ex wil dan graag dat hij de kinderen 4 dagen heeft, en ik de overige 3 dagen. Dit zou betekenen dat ik altijd alleen maar werk, of de kinderen heb. Ik denk niet dat ik dat trek. Ik ben bedrijfsleider voor een groot bedrijf, dus ik kan ook niet simpel even minder gaan werken en gewoon mijn functie blijven beoefenen. Ook wil ik dit niet, ik heb er altijd bewust voor gekozen om fulltime te werken. Mijn vraag is eigenlijk, is zijn voorstel, zo'n manier va n co-ouderschap reëel? Als ik de situatie omdraai, dat de man fulltime werkt en de vrouw niet, is het eigenlijk ook altijd zo dat de vrouw de kinderen het meest heeft. En natuurlijk wil ik mijn kinderen graag zien, maar tijd voor mezelf of eens een weekend vrij heb ik ook nodig, maar daar heeft mijn ex niet zo'n boodschap aan.

Co ouderschap is geen wettelijk afdwingbaar recht in de omgang en zorgregelingen. U hoeft hier dus niet mee akkoord te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag