Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Via een reorganisatie bij mij in het bedrijf waarbij mijn functie komt te vervallen heb ik een voorstel gekregen. Ik zou graag advies willen krijgen of dit voorstel deugd. Ik ben werkzaam vanaf 15-08-2016 en heb inmiddels een vast contract. Het voorstel is dat ik tot 1 juni 2019 in dienst blijf en deze periode niet meer hoef te werken met behoud van loon en dat ik daarna een vergoeding krijg van 1 bruto maandloon. Als ik deze teken heb ik dan daarnaast nog recht op een WW uitkering?

met vriendelijke groet,

Lindy Salomons

Ik ga er van uit dat aan u een vaststellingsovereenkomst is aangeboden. Afhankelijk van de inhoud daarvan kunt u wellicht aanspraak maken - indien u ook aan de verdere vereisten voldoet - op een WW-uitkering.
Is aan u ook een andere functie binnen de organisatie aangeboden? Is er een andere functie wellicht voor u binnen deze organisatie?
Ik kijk de vaststellingsovereenkomst graag voor u na. Meestal worden de kosten van rechtsbijstand vergoed.

U heeft recht op WW als u werkloos raakt vanuit een dienstverband en aan de volgende voorwaarden voldoet:
Verzekerd voor werkloosheid
U bent verzekerd voor werkloosheid. Dit is meestal zo als u bij een werkgever in dienst bent of was. Als u de AOW-leeftijd bereikt, bent u niet meer verzekerd.
Verlies van minimaal 5 uren per week
U verliest 5 uur of meer van uw werk per week. En u heeft geen recht meer op loon over die uren. Dus ook als u een deel van uw baan kwijtraakt kunt u een WW-uitkering aanvragen. Werkte u gemiddeld minder dan 10 uur per week? Dan bent u werkloos als u minimaal de helft van dit aantal uren en het loon over die uren kwijtraakt. Overuren of tijdelijk extra gewerkte uren tellen ook mee.
Let op: krijgt u na uw ontslag meteen een nieuwe baan voor hetzelfde aantal uur of meer? En krijgt u minder loon? Dan kunt u geen WW-uitkering krijgen om uw inkomen aan te vullen.
Direct beschikbaar voor betaald werk
U bent direct beschikbaar voor betaald werk. Maak dus bijvoorbeeld geen afspraken voor onbetaalde activiteiten, als u daardoor niet direct aan een nieuwe baan kunt beginnen.
In laatste 36 weken minstens 26 weken gewerkt
U heeft in de laatste 36 weken voordat u werkloos werd minstens 26 weken gewerkt (een week is van maandag tot en met zondag). Was u in die periode ziek, kreeg u zwangerschaps- en bevallingsverlof of nam u onbetaald verlof op? Of werkte u als zelfstandige? Dan kijken wij verder terug dan de laatste 36 weken, naar een periode waarin u wel minstens 26 weken werkte.
Geen schuld aan werkloosheid
U bent niet door uw eigen schuld werkloos geworden. Als u door uw eigen schuld werkloos bent geworden, krijgt u meestal geen WW-uitkering.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag