Zakelijke vraag

wij hebben op 14 sept 2018 een makelaar ingeschakeld om ons bedrijf te verkopen het gaat om de inventaris goodwil en handelsnaam maar de makelaar komt met niemand terwijl hij ons beloofde het in dec 2018 verkocht te hebben . wij moesten ook vervangende woonruimte zoeken per dec 2018 zelf heeft die makelaar ook gebeld met een andere makelaar voor woonruimte maar tot op heden gebeurd er niets en ontkend hij alles ook mochten wij een makelaar erbij zoeken maar nu geeft hij onze papieren zoals huurcontracten en omzetcijfers niet af zodat het gewoon vast loopt . kunnen wij nu onze makelaar in gebreken stellen en een schade bedrag opleggen omdat er nu niets meer gebeurd

Deel deze vraag

2 Reacties

Ja maar onderscheid daarbij dan wel de marktkoopman praatjes en beloften van de harde afspraken zoals die voortvloeien uit de overeenkomst. Die moeten niet zijn nagekomen , het zal voornamelijk gaan om inspanningsverbintenissen, de schending ervan is doorgaans moeilijk te bewijzen .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Indien u kunt bewijzen dat de makelaar uw onderneming heeft verkocht, bijvoorbeeld door middel van appverkeer of emailberichten, dat u vervangende woonruimte moest zoeken dan heeft u een punt.
Hij moet in ieder geval die zaken aan u terug geven die van u zijn zoals huurcontracten en omzetcijfers.
Wellicht kunt u de overeenkomst met de makelaar ontbinden zonder kosten.
Ik adviseer u om schriftelijk aan de makelaar uw papieren terug te vragen en zo nodig hem te sommeren om dat te doen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm