Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij bezig zijn om te scheiden en wij blijven allebei wonen in het huis tot het verkocht is want zij wil geen regeling dat we eventueel regelen dat ik er 2 weken zit met de kinderen en zij 2 weken. Wat is dan de verdeling voor de vaste lasten en eten en drinken?
Het convenant is al getekend en is al naar de rechter, moet nu alleen nog naar de gemeente en we hebben ook al getekend dat we geen gebruik willen maken van de 3 maanden bedenktijd. Dus het is een kwestie van een paar weken en alles is officieel.
Ik wil redelijk zijn en tot een oplossing komen maar mijn ex-vrouw dreigt nu met een rechtszaak.
Ik heb voorgesteld dat ze de hypotheek , spaarhypotheek en de woonhuis verzekering voor 50% mee moet betalen omdat ze daar straks ook voor 50% het vermogen uit trekt. Ook heb ik aangegeven dat ik vind dat ze haar eigen ziektekosten verzekering moet betalen. De overige kosten zoals energie , water en overige verzekeringen en kosten heb ik voorgesteld om 70% te betalen en zij 30% , dit omdat deze verhouding ook uit de kinderalimentatie is gekomen.
Ik vind dit heel redelijk want zij is degenen die wil scheiden en vind dus ook dat ze wel mee moet betalen, ik heb de afgelopen 5 maanden alles nog gewoon laten lopen zoals in ons huwelijk omdat ze pas een nieuwe baan heeft met meer uren.
daarom heb ik aangegeven deze verdeling pas te doen nu ze meer inkomen heeft.
Haar inkomen is natuurlijk wel een stuk lager als mijn inkomen vandaar dat ze het nu niet eerlijk vind.
Maar nu heeft ze ook gedreigd zover te gaan dat ze dan bij de rechter om partneralimentatie gaat strijden.
Uit de berekening van de mediator is gekomen dat er op dit moment geen ruimte is voor partneralimentatie en wij hebben in het convenant gezet dat we daar dan ook niet meer op terug komen. Dus wij hebben getekend dat de Partijen overeen komen dat na de echtscheiding de één tegenover de ander niet tot betaling van een alimentatie gehouden zal zijn.
Ik wil graag weten waar ik in deze sta als zij toch van plan is om een rechter in te schakelen als wij er gezamenlijk niet uit komen.

Als het huis verkocht gaat worden deelt ze inderdaad tot 50% mee in de overwaarde welke is opgebouwd staande huwelijk. Toch moet ik u nu meegeven, dat u voor de maanden die resteren tot verkoop niet echt in overweging meeneemt dat uw beiden nog steeds fiscaal partner zijn en dat het toch voordeliger is dat de meest verdienende partner het grootste deel van de hypotheek betaalt. Maakt u voordat het ruzie wordt om een paar centen om het principe dat u er beter voor zou kunnen staan, zeker als de fiscus u voorlopig terug betaalt. Geredeneerd kan ook worden dat uw vrouw meebetaalt naar rato inkomen, kortom het lijkt me niet waard om er conflict over te houden. Uw ex zou een voorlopige voorziening kunnen laten treffen dat zo luidt .

Als pa nu niet kan , kan het ook niet bij de rechter tenzij de bemiddelaar steken heeft laten vallen zoals vergeten van meetellen van het fiscale voordeel aan uw zijde zodat pa mogelijk wordt , alhoewel de aftrekmogelijkheid in de toekomst wordt afgebouwd.

De boodschappen zouden gemakkelijk vanuit een gemeenschappelijke pot moeten kunnen worden voldaan , in dit geval ook 30/70.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag