Zakelijke vraag

Ik werk als afslankcoach en begeleid mensen die graag willen afvallen en een gezonde levensstijl willen aanleren. Door middel van een stappenplan waarbij gezonde voeding gecombineerd wordt met maaltijdvervangende producten (soepen/shakes/pappen) begeleid ik mijn cliënten hierin.

Nu lopen sommige cliënten van mij tegen het probleem aan dat ze verplicht worden om deel te nemen aan de maaltijd op het werk die niet aansluit op hun eetschema. Het gaat in deze gevallen om mensen in bijvoorbeeld de zorg, waarbij de maaltijd als onderdeel van het werk gezien wordt (zorginstelling/persoonlijke begeleiding/etc). Het betreft dus geen pauze.

Mag een werkgever je verlichten om mee te eten met je doelgroep/cliënt. En mag je werkgever je verbieden om een maaltijdvervangend product te nuttigen in het bijzijn van je doelgroep?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Ja en ja.

De afspraak tussen u en uw client bindt derden niet. Denkbaar is ook dat het onredelijk is en wellicht misschien aanstoot geeft tot verkeerde reacties van bewoners van verzorgingshuizen als uw clienten een shake nemen ipv boterham,. Het mee moeten eten heeft zowel sociale als opvoedende als structurele redenen die je niet zomaar kan wegnemen. is er geen creatieve oplossing te bedenken ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Het ligt een beetje aan de functie maar in beginsel bepaalt een werkgever niet wat je als werknemer moet eten. Je kan hooguit besluiten niet mee te eten en de shake ergens anders te nuttigen.

Kortom de macht van de werkgever houdt enigszins op indien een werknemer een dieet heeft. Het lijkt me zeer sterk dat een dergelijk dieet de werksituatie dermate beïnvloedt dat patiënten hierdoor benadeeld etc worden.

Ik zie niet in waarom een werkgever dit zou afdwingen en kan me niet voorstellen dat de werkgever iemand kan verplichten tot het eten van zaken die de werknemer niet wil eten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm