Vraag

Mijn man heeft een contract voor onbepaalde tijd. Nu weten we dat zijn functie binnen afzienbare tijd komt te vervallen. In diezelfde periode heeft mijn man een werkgeversverklaring nodig voor een nieuw te bouwen huis. Helaas kunnen we de hypotheek pas aanvragen als de omgevingsvergunning is goedgekeurd. Daarbij bestaat dus het risico dat de functie tegen die tijd officieel is vervallen. Maar dat betekent mi niet dat de arbeidsovereenkomst per direct vervalt. Maw mijn man heeft mi tot ontbinding van de overeenkomst nog een contract voor onbepaalde tijd. En vanuit die insteek zou een werkgeversverklaring nog verstrekt mogen worden. Klopt deze veronderstelling?

Deel deze vraag

1 Reactie

In beginsel klopt dit. Als de functie komt te vervallen maar de arbeidsovereenkomst blijft nog in stand dan kan er een werkgeversverklaring worden aangevraagd. Overigens is de werkgever niet verplicht tot het verstrekken van een dergelijke verklaring. Wordt een verklaring toch verstrekt dan zal de werkgever ook moeten aangeven wanneer de functie komt te vervallen.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm