Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buren achter en wij delen een haag op de erfgrens. Na zelf gezocht te hebben op internet ga ik er van uit dat het hier dan gaat om een mandeligheid, waarover in het burgerlijk wetboek staat dat we voor een gelijk deel aansprakelijk zijn voor kosten, onderhoud en vervangen van deze heg indien nodig. Onze heg is 3 meter lang dood en verder kijk je er overal dwars doorheen omdat de haag ziek is. Onze buren willen niet meewerken aan een nieuwe haag. Wij vinden het zonde van de ruimte in onze tuin om een eigen schutting of haag te zetten op ons eigen terein 50 cm van de erfgrens af omdat we dan ruimte inleveren en ook omdat de haag ziek is durven wij het niet aan om er een haag voor te zetten met het risico dat deze ook snel dood zal gaan of ziek wordt. Tot hoever mogen wij het heft in eigen handen nemen. En welke opties hebben wij buiten de laatste en niet gewenste optie dit bij de rechter op te lossen?

Daar het een gezamenlijke haag is zult u dit samen met uw buren moeten oplossen. Als zij niet willen meewerken tot vervanging van een nieuwe haag, dan kunt u eerst proberen door buurtbemiddeling een oplossing te vinden. Het is zaak om de noodzaak te benadrukken tot vervanging van de haag en dus hun toestemming te verkrijgen. Als dit niet lukt dan vrees ik dat de rechter hier helaas aan te pas moet komen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit moet worden opgezocht in de rechtspraak want in hoeverre u in uw recht staat zover kunt u gaan met juridische standpunten en dreigementen met een rechtszaak met als einddoel de overtuiging van uw buren dat zij nu beter kunnen inschikken omdat de situatie anders nog meer gaat kosten. De opbouw van een juridische brief waarin u dus medewerking sommeert dient gewoon goed te zijn en overtuigend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag