Vraag

Geachte heer/mevrouw,

Een bank verzoekt informatie van mij over de herkomst van geld (contante stortingen, enkele tienduizenden euro's) op mijn betaalrekening. Als ik niet tijdig reageer wordt mijn rekening opgezegd.

Het gaat in ieder geval 100% niet om crimineel geld. Het zal alleen niet makkelijk worden om al het bewijs op orde te krijgen, want het gaat om contant spaargeld dat in meer dan tien jaar tijd is gespaard.

Wel kan ik aantonen dat ik in deze tijd over genoeg inkomstenbronnen beschikte waarmee ik meer verdiende dan het totaalbedrag aan contante stortingen op mijn rekening.

Twee vragen hierover:
1) het gaat niet om crimineel verkregen geld, dan kan er toch geen sprake zijn van witwassen?
2) wat gebeurt er als ik geen uitleg geef aan de bank, en zelf mijn rekening opzeg en op zoek ga naar een andere bank?

Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Antwoorden:
1. De bank zal uit het te verkrijgen bewijs moeten aantonen dat het om crimineel geld gaat indien zij niet overtuigd is van het bewijs. Daar mag de bank dus nu niet zomaar vanuit gaan.
2. In beginsel kunt u de rekening wel opheffen, afhankelijk van de algemene voorwaarden. Maar de banken hebben een meldingsplicht als zij van mening is dat het bewijs onvoldoende is of dat de herkomst van het geld volgens haar dubieus is.

Mocht u er samen met de bank niet uitkomen en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm