Vraag

We gaan onze hypotheek oversluiten, waarbij in het bedrag 6000 euro is meegenomen voor de financieringskosten: advies-en bemiddeling, NHG, Notariskosten en taxatie. De notaris is goedkoper dan gecalculeerd. We zouden dus nog een klein bedrag overhouden. Echter nu krijgen wij de nota van de notaris, waarin staat dat er een tekort is en wij 400 euro (rente?) moeten betalen voor de passeerdatum. Bovendien zo blijkt zijn de taxatie kosten (600)nog niet eens opgenomen in de nota.
Dat betekent dat wij dus moeten bijbetalen, terwijl we de financiering zo hebben opgezet dat de financieringskosten betaald kunnen worden uit die 6000 euro.
De financieel adviseur geeft aan dat de 400 euro de rente is van de maand april die nog betaald moet worden. De 600 euro zouden we dan maar uit eigen zak moeten betalen.
Wij vinden dit heel vreemd, omdat we heel duidelijk hebben afgesproken en de financieringsopzet ook zo is opgesteld, dat alle financieringskosten betaald zouden worden uit die 6000.
Na een beetje rekenen, lijkt het erop dat de notaris de nota heeft opgesteld waarbij aflossing en rente t/m maart is berekend, terwijl de hele financieringsopzet uitgegaan is van het bedrag inclusief aflossing en rente t/m april. We passeren op 25 april a.s.
Ik heb de financieel adviseur op de man af gevraagd of hij een fout heeft gemaakt. Hij geeft aan dat dit zo is.
Ik heb al aangegeven dat hij met een oplossing moet komen, omdat wij er niets voor voelen om de taxatiekosten bij te betalen.
Wie kan ons vertellen wat onze rechten en plichten zijn.

Deel deze vraag

1 Reactie

Als de fout door de adviseur wordt erkend, dan dient hij de geleden schade te vergoeden. D.w.z. dat hij de taxatiekosten dient te voldoen. Is er ook nog andere schade dan dient deze eveneens vergoed te worden. Ik raad u aan hem schriftelijk aansprakelijk te stellen en te verwijzen naar de erkenning van zijn fout, waarbij u de schade vordert. U kunt bv schriftelijk overeenkomen dat u de schade alvast voorschiet en achteraf door hem zal worden terugbetaald.
Ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm