Vraag

Goedendag,

Naast 10 koophuisjes bestond mijn straat verder uit huurwoningen. de Woningstichting heeft besloten deze te slopen en nieuwe te bouwen. Ik woon direct aan het bouwperceel en heb bezwaar gemaakt tegen de aangevraagde bouwvergunning
1. Door het slopen van de oude woningen en het bouwen van nieuwe woningen aan de ...straat in opdracht van Woningstichting ..., ben ik bang dat door bodemtrillingen schade aan en in mijn woning kan ontstaan. En daarbij persoonlijke hinder en ongemak zal ondervinden van deze trillingen.
2. Door het slopen van de oude woningen en het bouwen van nieuwe woningen aan de ...straat in opdracht van Woningstichting ... zal ik, gedurende deze werkzaamheden, langdurig blootgesteld staan aan geluidshinder

Mijn overbuurman, in dezelfde situatie heeft eenzelfde brief ingestuurd.
Hierop ben ik telefonisch benaderd door iemand van de Gemeente die uitleg gaf dat er onderzoeken zijn geweest waaruit bleek dat de geluids- en trillingsnorm wordt overschreden en ik (en de buurman) in het gelijk werden gesteld aangaande ons bezwaar. De norm die aan de verleende bouwvergunning hangt wordt overschreden. En tevens de vraag of ik bezwaar had tegen uitstel van de beslissingstermijn van het bezwaar gedurende de onderzoeksperiode. A.d.h.v. de uitleg van deze dame ging ik hiermee wel akkoord in afwachting van hoe het verder zal verlopen.
Dat is 3 weken geleden, 27 maart. Vandaag 15-4 heb ik wederom gebeld met dezelfde gemeente functionaris om te informeren naar de status van ons bezwaar en het uitstel. In het verhaal dat ik nu te horen kreeg begreep ik eruit dat het initiatief nu bij de bouwonderneming ligt en of deze nu wel of niet iets met dit bezwaar gaat doen. Mochten zij hier niets mee doen en wel gaan bouwen. (de heimachine staat 5 meter naast mijn woning in juni) dan zou ik de bouw stil kunnen leggen door middel van een telefonische melding naar de gemeente (orde en handhaving)

Tot zover ben ik. Mijn vragen: is dit een normale gang van zaken, is er iets wat ik nog kan doen/ moet doen?

Met vriendelijke groet,
Paul

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik adviseer u om alsnog de afspraken en telefoongesprekken te bevestigen aan de gemeente. De gemeente moet dan ook gevraagd worden hoe het staat met de bezwaarprocedure.?Wat de status is van het bezwaar/ de procedure kan ik aan de hand van de stukken bezien.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm