Vraag

Afgelopen twee jaar heb ik een opleiding gevolgd omdat ik geen toekomst meer zag bij mijn huidige werkgever. Tijdens een gesprek met mijn werkgever heb ik aangegeven op zoek te zijn naar een andere baan. Ik heb voorgesteld om mij te ontslaan zodat ik wel recht op een uitkering heb, als ik niet direct een andere baan kan vinden, hier ben ik niet bang voor omdat ik een baan in het onderwijs zoek, maat dit geeft mij wel zekerheid.
Nadat ik dit aangaf zei mijn leidinggevende dit een goed idee te vinden, omdat het potje waaruit ik betaald wordt al een tijd op is.
Nu wil hij dat het arbeidscontract wordt beƫindigd met wederzijds goedvinden, en dat ik dan geen transitievergoeding krijg. Kan dit? Was het mijn fout dat ik het zelf heb aangeboden?

Ik hoop dat u mij advies kan geven.
Vriendelijke groet,

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Als u zelf ontslag neemt of aangeeft dat u ontslagen wilt worden ontvangt u in beginsel geen transitievergoeding (TV). Het is een kwestie van onderhandelen of u nog aanspraak kunt maken op de TV. In een vaststellingsovereenkomst kunnen dit soort zaken worden opgenomen. U doet er goed aan dergelijke overeenkomst te laten door een jurist. Ik kan u hierbij van dienst zijn. Neemt u t.z.t. contact op met mij voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm