Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben het ouderlijk huis van mijn vrouw gekocht van haar moeder (vader overleden). Toen het huis nog van mijn vrouws grootouders was betrof het een boerderij met schuur. Deze is in de jaren '70 gesplitst en is een oom van mijn vrouw gaan wonen in het schuurgedeelte zeg maar.

Op een gegeven moment is destijds even discussie geweest over erfgrenzen tussen mijn schoonouders en oom en tante ernaast over een stuk tuin. Er is toen het kadaster bij betrokken en men is er toen achter gekomen dat een kleine hoek in de woning van oom en tante eigenlijk kadastraal bij hun (nu dus onze) woning hoort en een heel klein strookje grond in onze tuin van de buren is (zij kijken ook met een raam in een gedeelte van onze tuin zeg maar). Deze ruimte betreft een kleine badkamer (die niet meer gebruikt wordt).

Voor de lieve vrede en familiebetrekking hebben oom en tante en mijn schoonouders het laten rusten. Inmiddels wonen er andere buren (geen familie). De buurman zei onlangs dat de strook grond van hem is en hij hier altijd bij moet kunnen (loopt een afvoer van de badkamer door), wat overigens nooit een probleem is geweest voor mij. Ik heb hem aangeboden het stuk af te zetten, maar hij kon verder toch niets met de grond. Nou is de vraag of wij het stuk 'woning' kunnen opeisen danwel dat dit geregeld wordt dat het kadastraal op hun naam komt te staan (met een vergoeding naar rato, want wij hebben er immers ook voor betaald)?

Om in deze kwestie vast te kunnen stellen wat de rechten van beide partijen met betrekking tot de strook grond en het gedeelte van de woning zijn, moet nader worden onderzocht of er al dan niet sprake is van verjaring. Hiervoor zijn niet de alleen de wettelijke bepaling omtrent verjaring, maar ook de feiten en omstandigheden van het geval bepalend. Indien u mij meer informatie kunt geven over de afspraken, die in het verleden zijn gemaakt, het feitelijk gebruik en hoe lang deze situatie al bestaat, dan kan ik u meer concreet adviseren wat in deze kwestie uw rechtpositie is. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wil, dan kunt u vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen om te bespreken wat ik voor u kan betekenen en wat de kosten zullen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag