Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op dit moment volg ik een cursus. Wegens omstandigheden had ik vorig jaar aangegeven de cursus te willen beƫindigen. Daarbij heb ik toen aangegeven dat ik graag alle cursusmateriaal wil ontvangen. Een volgende module wordt enkel ontgrendeld na het afronden en als goed beoordeeld van de vorige module.

Als antwoord hierop kreeg ik dat het ontgrendelen van alle modules niet mogelijk is en heb daarom uitstel gekregen om te kijken of het afronden van de cursus dan wel gaat lukken. Nu zijn we weer een tijd verder en is er qua omstandigheden niets veranderd. Het lukt dus niet om de cursus af te ronden. Daarom wil ik nogmaals de vraag stellen of ik alle cursusmateriaal kan ontvangen. Dan kan ik het materiaal nog wel af en toe inzien om als naslagwerk te gebruiken.

Enkele citaten uit de algemene voorwaarden:

Door akkoord te gaan met deze voorwaarden wordt een bindende overeenkomst gesloten tussen u en <bedrijf>.

Door akkoord te gaan met deze voorwaarden stemt u ermee in om het cursusgeld ('Cursusgeld') te betalen voor de cursus die u heeft uitgekozen voor deze Studieovereenkomst ('Cursus'). Na ontvangst van het Cursusgeld stemt <bedrijf> ermee in om:

1. u alle lessen en opdrachten te leveren die <bedrijf> voor uw Cursus heeft vermeld ('Cursusmateriaal');

Wanneer u verder komt in de Cursus en uw opdrachten inlevert, krijgt u geleidelijk toegang tot het Cursusmateriaal. <bedrijf> behoudt zich het recht voor om geen Cursusmateriaal te verstrekken, mocht u een deel van het Cursusgeld niet betalen indien en wanneer dit verschuldigd is. Als u in termijnen betaalt, dient u elke termijn voor of op de uiterste betaaldatum te voldoen.

Al het cursusgeld is betaald. Mag men nu het cursusmateriaal wat niet is ontgrendeld mij onthouden?

In beginsel mag dit niet. U betaalt voor diensten en materiaal al dan niet digitaal aangeboden. Als dit u om moverende redenen niet kan worden aangeboden ondanks dat u heeft betaald ervoor, zou ik een prijsvermindering toepassen. Of toch nakoming vorderen. Het is een beetje lastig te beoordelen nu: het hangt samen met de aard van de cursus en de reden waarom men dit niet in fasen aanbiedt bij een stoppende cursist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag