Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


In mijn directe woongeving zijn een aantal bospercelen aanwezig, die eigendom zijn van een of meerdere particulieren. Deze bospercelen zijn ernstig verwaarloosd gedurende enkele jaren. Op deze percelen staan langs/op de vrij toegankelijke wandelpaden veel dode bomen. Naar mijn idee vormen deze dode bomen een potentieel veiligheidsrisico voor de passerende wandelaars.

Vraag 1: Op welke wijze kan men van de particulieren eisen, dat voldaan wordt aan de zorgplicht (BW 162.2?) én dat het noodzakelijke onderhoud op het bosperceel uitgevoerd wordt? Vraag 2: Bij welke instantie kan de handhaving belegd worden? Gemeente, politie, kantonrechter?

De eigenaar van het bosperceel heeft een zorgplicht en gaat verder in het geval er directe gevaar dreigt van bv een omvallende boom. Hij is verplicht onderhoud te plegen.
Qua handhaving zou de gemeente kunnen optreden als er sprake is van nalatigheid van het onderhoud waardoor de openbare veiligheid in gevaar komt. Aansluitend kan de rechter optreden. Ontstaat er een juridisch geschil, dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag