Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In onze wijk staat een woning al 18 jaar leeg. De tuin is zwaar verwaarloosd en ook het huis zelf heeft al die jaren aandacht gemist. Het is de omliggende buren een doorn in het oog.

Volgens de buren is mevrouw overleden en heeft ze het huis nagelaten aan de zoon van haar zus. Deze is in de afgelopen 18 jaar bijna nooit gezien en woont aan de andere kant van het land.

Wij zijn erg geïnteresseerd om deze woning te kopen en hebben al een briefje in de brievenbus gestopt, maar tot op heden geen contact. We hebben contact gehad met de zus van de overleden eigenaresse, en zij geeft aan al jaren geen contact meer met haar zoon te hebben en dat hij regelmatig van adres veranderd. Google, Facebook en zelfs de stamboompagina's geven geen duidelijkheid hoe de zoon heet en waar hij zou kunnen wonen.

De buren zeggen dat hij pas het huis zou willen verkopen nadat zijn moeder is overleden. Zijn moeder weet niet eens iets van het huis. Bij het Kadaster staat de overleden eigenaresse nog steeds als eigenaar geregistreerd, en ook de gemeente mag ons ivm de AVG niet verder helpen.

Ik vind het een vaag verhaal, en heb zelf het vermoeden dat de zus het huis geërfd heeft, maar zoonlief met de erfenis wil strijken. Waarom zou hij anders pas na haar overlijden willen verkopen? En waarom is de erfenis nog niet opgeëist en staat het huis nog op de naam van de overleden vrouw?
Oja, de zus die we dus gesproken hebben is ondertussen al 93 en lijkt dementerend en was erg vaag in haar verhaal.

Hoe nu verder? Hoe vind ik deze man of kom ik achter de erfgenamen van deze woning?

De verwaarlozing en jarenlange leegstand van de woning kunt bij de gemeente melden. De gemeente kan dan de erven aanschrijven met het verzoek om onderhoud te plegen en de woning in gebruik te nemen. De naam- en adresgegevens van de erven kan ik voor u proberen te achterhalen door een onderzoek naar de afwikkeling van de erfenis in te stellen. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, dan kunt u vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen om te bespreken wat ik hierin voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag