Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte Hr., Mevr.,

Wij onder vinden veel overlast van onze inmiddels alleenstaande ( sinds 2018) buurvrouw.
Vanaf 2013 is deze ellende begonnen , en bestond uit geluid's en stank overlast en pesterijen.
Na overlijden van haar man , is gelukkig een deel van de klachten afgenomen.
Momenteel is heel erg belangrijk , de enorme stankoverlast, die ze veroorzaakt bij vooral oosten zuidoosten en zuiderwind. Wij kunnen geen raam open zetten , niet meer in de tuin zitten enz.
Zelfs niet als het zomers warm is.
Het is een enorme penetrante lucht , wat o.a wordt veroorzaakt door het jaren lang zwaar roken, en frituren in huis. ( daar zij o.a "steenstrips" als wandbekleding hebben is dat er aardig in getrokken.
Wij hebben van dit alles regelmatig melding gemaakt bij onze woningbouw vereniging Velision Wonen. Het enige wat hun antwoorden;Is ons naar buurtbemiddeling sturen. Daar hebben wij een soort van intake gesprek gehad , wat als wij dit door zouden zetten weinig resultaat zal opleveren , behalve nog meer pesterijen.

De Vraag is : Wat kunnen wij nog meer doen, wij worden echt letterlijk en figuurlijk ziek van de stank. Die nb. ook in onze slaapkamer komt.

m.vr.gr.
A.K.
IJmuiden

De woningbouw komt er zo makkelijk van af. U kunt erop aandringen dat zij een gesprek aangaan met de buurvrouw om de overlast tot een minimum te beperken. Lichte overlast dient namelijk over het algemeen te worden getolereerd. Pas als er ernstige overlast optreedt dient de woningbouw in te grijpen. U kunt ook bij de gemeente vragen om handhaving als er sprake is van enorme stankoverlast zoals u stelt.
Mocht u er samen niet uitkomen en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Dergelijke overlast die wordt veroorzaakt door een huurder van dezelfde verhuurder ( als de uwe) kan worden aangemerkt als een gebrek/ gebreken aan het het door u gehuurde huis, met alle rechten die daarbij horen, zoals :verhuurder in gebreke stellen, opschorten van ( een deel) van de huurpenningen, prijsvermindering toepassing van de huur. Verzoek tot ontbinding als verregaand rechtsmiddel.

Daarnaast bestaat inderdaad ook nog het burenrecht dat u bescherming biedt en mogelijk als de overlast de buurt bereikt een handhavingsverzoek ( naar dan moet u wel weten wat uw buurvrouw overtreedt , dat zal een regel uit een apv zijn)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb bij het woningbedrijf er op aangedrongen een gesprek aan te gaan met de Buurvrouw, en daar ook kenbaar gemaakt dat ik juridisch advies heb gezocht.
En nu kan ineens alles wel , en gaat ze 30 april 2019 een gesprek aan met de buurvrouw.
wordt vervolgd......


Ik heb u zojuist gemaild n.a.v. uw direct contactaanvraag.

Beoordeel dit antwoord:

Prima , ik hoor graag het vervolg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag