Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb borg betaald voor de huur van een woning, vrije sector. De verhuurder wil nu een aantal zaken op mij verhalen die ik niet heb veroorzaakt, maar die al zo waren of in de tussenliggende periode zijn ontstaan door anderen, na mijn bewoning. Ik ga a.s. zaterdag hierover het gesprek met ze aan. Ze kunnen niets bewijzen, ik weet alleen dat ik het niet heb gedaan, dus het is hun woord tegen het mijne. Wat is uw advies in deze?
Verneem graag van u!
Bij voorbaat dank en een hartelijk groet,
EH

De verhuurder zal inderdaad met goede bewijzen moeten komen indien hij de borg wilt verrekenen. U zult dan eventueel het tegenbewijs moeten leveren. Zegt u in ieder geval niets toe en tekent u bij voorbaat niets. Neemt u in ieder geval iemand mee die kan optreden als getuige.
Mocht u er samen niet uitkomen en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg

Beoordeel dit antwoord:

De verhuurder moet uiteraard een inspectie doen voordat u het pand verlaat. Heeft hij een opleveringsrapport? ik neem aan dat de woning door jou na 2003 is betrokken?

Bij oplevering zonder opnamestaat, mag je de woning opleveren zoals deze is. Als de verhuurder het hier niet mee eens is, dan moet de verhuurder bewijzen dat de woning in betere staat was bij het begin van het contract.

Bij oplevering met opnamestaat, moet je de woning opleveren zoals beschreven op de opnamestaat. Zaken die door normaal gebruik en slijtage zijn verouderd of stuk zijn gegaan hoeft je niet te repareren. Als je het achteraf niet eens bent met de opnamestaat dan moet je zelf bewijzen dat de woning slechter was dan vermeld in de opnamestaat.

Beoordeel dit antwoord:

inderdaad : normale slijtage en gebruikssporen behoren niet tot hetgeen verrekend mag worden noch vervangingswaarden. Verhuurder dient alleen gecompenseerd te worden op dagwaarde en alleen als hij kan bewijzen dat de staat van het huis door u toedoen is verslechterd. Neemt u anders contact op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag