Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben getrouwd op huwelijkse voorwaarden. We zijn al 4 jaar uit elkaar (mijn ex vrouw is 4 jaar geleden ergens anders gaan wonen), maar we gaan nu pas scheiden. Mijn ex vrouw eist nu wel partner alimentatie. Ook al heeft ze haar eigen inkomen en ze heeft haar vriend bij haar inwonen (vriend staat niet ingeschreven bij haar). Ze zijn van plan om binnenkort samen een huis te gaan kopen, nadat de scheiding is afgerond. Het huis is op dit moment ook verkocht, dus dat is dan ook afgehandeld. Ze krijgt al maandelijks 638,00 euro van mij als bijdrage in haar levensonderhoud (ik weet dat dit nog niet geldig is als partneralimentatie maar dit krijgt ze gewoon van mij)! Mijn vraag is: heeft mijn ex vrouw recht op partneralimentatie (ondanks dat ze werkt en dat ze binnenkort officieel gaat samenwonen met haar vriend?). Moeten wij dit ook opstellen in het convenant, ook de uitzondering als hun liefde weer overgaat dat ze dan niet weer bij mij komt aanzetten? En is de partneralimentatie aftrekbaar voor mij? En hoe kom ik achter het bedrag wat ik haar moet betalen? Alvast bedankt.

Of er partneralimentatie moet worden betaald is afhankelij van de - financiƫle - situatie van haar, van u en van haar vriend. Feit is wel dat u al een bedrag heeft betaald.
Als u partneralimentatie betaalt aan uw ex-partner, is deze alimentatie meestal fiscaal aftrekbaar. ... Uw ex-partner moet hetzelfde bedrag als belastbaar inkomen in haar aangifte inkomstenbelasting opnemen.
Ik kan voor u de alimentatie berekenen en ook u bijstaan in de echtscheidingsprocedure, opstellen convenant etc, en dit regelen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag