Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond,

Ik hoop dat u mij kunt helpen met het volgende.

Onlangs ben ik onder beschermende bewindvoering geplaats en opgenomen in de schuldsanering.
De bewindvoerder heeft na uitspraak van de rechtbank het bewind in werking gesteld.

Nu staat op een van mijn bankrekeningen vermeld dat ik een Hypotheek heb. Dat betreft een hypotheek op een appartement dat voor 4/5e deel eigendom is van de dochter van mijn vriendin en voor 1/5e deel van mij. De hypotheek wordt sinds jaren afgelost door de dochter van mijn vriendin. Indertijd heb ik bij de koop van dit appartement 'borg' gestaan zodat de dochter van mijn vriendin het appartement kon kopen. Zij is voor 4/5e deel eigenaar en ik voor 1/5e deel. Zoals hierboven al gezegd, heeft zij altijd de hypothecaire kosten en andere kosten gedragen, doet dat nog en blijft dat doen.

Welke consequenties kan dit eventueel hebben wat betreft de schuldsanering waarin ik mij - onder bewindvoering - thans bevindt? Ik neem aan dat degene die altijd zorg heeft gedragen voor de betalingen, niet gedwongen kan worden het appartement te verkopen. Is dit juist?

Een antwoord uwerzijds zou ik bijzonder op prijs stellen.

Ja dat kan wel. Maar er zal moeten worden bekeken of zij u uit kan kopen zodat de gehele schuld op haar naam staat en u uw schulden met het uitkoopbedrag kan gaan aflossen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Ferwerda,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Kan de dochter van mijn vriendin die voor 4/5e eigenaar is van de woning _gedwongen worden om mijn deel uit te kopen? Zij komt van wat zij verdient net rond en heeft geen spaartegoed.

Alvast dank voor uw reactie


Ja dat kan om uw deel te verzilveren; zij zal naar een andere borg op zoek moeten gaan. Natuurlijk is een en ander wel beschermd door rechten en plichten , zij heeft immers wel het vruchtgebruik, maar in beginsel is dat een optie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag