Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste, wij hebben een woonboerderij aangekocht met een inhoud van rond de 2000m3. Op het hele pand zit bestemming wonen. Op dit moment is het ingedeeld met een voorhuis en een deel. Boven de deel hebben de huidige bewoners een verdieping gemaakt waar zij 20 jaar hebben gewoond. Wij zouden de deel graag willen ombouwen tot woonruimte. Als we nu naar het bestemmingsplan kijken staat daar dat de woning niet meer inhoud mag hebben dan 750m3. Geldt dit ook voor deze situatie, of geldt dat alleen als je opnieuw gaat bouwen. Met andere woorden, mogen we zelf weten wat we met die ruimte doen? Op dit moment is het woonoppervlak al over de 1000m3. We willen de woning niet splitsen oid. Op termijn willen we graag een BenB beginnen.

De opbouw is vergund voor ? Als dat voor wonen is , is er toch geen probleem, dan kunt u er een huiskamer hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De huidige bewoners hebben geen vergunning aangevraagd voor het bouwen boven de deel. Wij zouden daaronder willen gaan wonen. Is het niet zo omdat er op het hele pand woonbestemming zit wij daar gewoon mogen gaan wonen?


Nee de vraag is eerst of vergunning nodig is ( meen van wel ) dan vervolgens of alsnog vergund kan worden , en dan hoe de functie zal zijn. Het bestemmingsplan bepaalt dat doorgaans , zo mag er bijvoorbeeld in aanbouw garage , vaak niet gewoond worden. Op de bovenverdieping, slaapkamers. U moet zich wenden tot de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag