Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Graag uw advies.
Betreft onderstaande paragraaf uit het scheidingsconvenant, opgesteld in 2008.
Mijn ex is na de scheiding in de woning blijven wonen, de woning waar ik voor 50% eigenaar
van ben.
Destijds in 2011, zoals vermeld in onderstaande tekst, en in de jaren daarna, heeft genoemde verdeling (of welke actie dan ook) niet plaats gevonden. Tot nu, want binnenkort wil mijn ex de woning gaan verkopen.
De bedragen genoemd in het scheidingsconvenant zijn achterhaald, de verkoopwaarde is nu hoger dan in de periode 2008 -2011.
Mijn vraag:
Is het mogelijk om deze paragraaf te wijzigen of te laten vervallen of moet deze paragraaf, met de verouderde gegevens, letterlijk nageleefd te worden ? Vooral de laatste zin: 'een eventuele hogere overwaarde zal derhalve de vrouw toekomen.'
Met andere woorden, kan ik, nu de taxatie-/verkoopwaarde van het huis hoger is dan genoemd in deze paragraaf, aanspraak maken op de helft van de overwaarde ?


Uit het scheidingsconvenant:
>>Partijen laten vooreerst onverdeeld de echtelijke woning, staande en gelegen te A aan xxxx, alsmede de hypothecaire lening, rustende op deze onroerende zaak. De onroerende zaak is getaxeerd tegen een waarde van € 125.000,--. De hypothecaire lening is een spaarlevenhypotheek ad € 90.000,--
Ultimo 2011 gaan partijen alsnog over tot verdeling van deze vermogensbestanddelen in dier voege, dat uitgegaan zal worden van voormelde bedragen en tevens van de stand van het spaardepot in de spaarlevenhypotheek per 1 januari 2009.
Een eventuele hogere overwaarde zal derhalve de vrouw toekomen.<<

Uitgegaan wordt van een verdeling in 2011. Nu dat niet heeft plaats gevonden dient uitgegaan te worden van de huidige prijzen en verdeling op basis van 50%.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag