De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Zakelijke vraag

Wij huren een kantoor met daarin een airco. Deze is kapot en moet gerepareerd/vervangen worden, zijn deze kosten voor ons of voor de verhuurder?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Als u de kantoor hebt gehuurd met airco dan is deze voor rekening van de verhuurder. In het huurcontract kan een en ander bepaald zijn. Kortom, het hangt dus af wat is overeengekomen. Meestal valt de airco in het gehuurde en is de verhuurder aansprakelijk bij reparatie. Ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Indien de airco inderdaad bij het gehuurde hoort is vervanging c.q. vernieuwing voor rekening van verhuurder. Alles staat en valt wat er is afgesproken in de huurovereenkomst. Indien er niets is afgesproken kijk dan naar bepalingen over casco huren en indien daar ook geen duidelijkheid over is gelden de algemene voorwaarden verhuur kantoorruimte waarin staat dat installaties die aan het gehuurde toebehoren dienen te worden vervangen door verhuurder.

Ik neem aan dat u een ROZ model kantoorruimte heeft getekend?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm