De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Beste juristen,

Ik ben dus onlangs bij een feestje geweest waar ik voor uitgenodigd was. De mensen die het feest hadden georganiseerd hadden een zaaltje afgehuurd.

Op een gegeven moment ben ik in de wc op de wasbak gaan leunen ( stond er een beetje tegenaan) waarna deze afbrak.

Mijn vraag is:
wie is verantwoordelijk voor deze schade?

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

2 Reacties

U in beginsel, maar u zou zich kunnen verweren door te stellen dat de wasbak niet goed of veilig vast zat.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 In beginsel geldt dat iedereen zijn eigen schade draagt, tenzij iemand anders aansprakelijk is. De zaal was in dit geval gehuurd door een partij, welke u niet was.

De huurder van de zaal zal wellicht eerst worden aangesproken. Het zal liggen aan de voorwaarden van de huur van de zaal en hoe de oplevering etc is gebeurd. U kunt zich wellicht voorstellen dat na een feest aanzienlijke schade zal worden toegerekend aan de huurder. Het zal moeten worden aangetoond dat de zaal voor de huur aanzienlijk in betere conditie was.

De eigenaar van de zaal zal moeten aantonen dat er sprake is van een tekortkoming in de nakoming. Indien u direct wordt aangesproken zal dit lastig worden, wie zegt dat u de schade heeft veroorzaakt? Wie hebben er nog meer op de wasbak geleund? Was de wasbak eigenlijk niet uberhaupt gebrekkig. Kunt u eigenlijk niet gewoon stellen dat die wasbak een gevaar was voor u en de anderen?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm