Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Mijn vriend en ik hebben een nieuwbouw woning gekocht (nog niet opgeleverd). Wij hebben ervoor gekozen om tijdens de bouw direct een uitbouw te laten plaatsen.

Onze buren kozen hier niet direct voor, maar willen na oplevering toch een uitbouw laten plaatsen. Onze buitenmuur staat op het erf van de buren, hier hebben zij voor getekend bij de notaris, erfdienstbaarheid. Het plan van de buren is om onze buitenmuur los te zagen, de isolatie te verwijderen en een spouwmuur en binnenmuur terug te plaatsen. Op die manier krijgen zij geen verspringing in de woning.

Wij hebben zelf onderzoek gedaan naar wat het voor ons betekent als het op deze manier gebeurt. Mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan dan gaan wij akkoord met de vraag van de buren.

Mijn vraag is of wij een financiële vergoeding kunnen vragen en wat is een reëel bedrag? Wij hebben €14000,- voor de uitbouw betaald, zij zullen €8000,- betalen.

Hebt u dan na de uitbouw van de buren nog steeds een recht van erfdienstbaarheid of is deze dan vervallen? Dat moet u terugzien in de vergoeding alsmede de lasten en kosten die gepaard gaan met verbouw.. Wat redelijk is, is dat u gecompenseerd wordt

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag