Stel vraag

Particulier


Beste jurist,
Mijn vraag is het volgende. Mijn vriend zit met een probleem van een schuld uit aug. 1993. Ging om een geldlening via een bank waar nu door een deurwaarder een aanmaning van is gegeven en die beweert dat de schuld door de shuldeiser (inmiddels een andere schuldeiser omdat de bank niet meer bestaat) bij hem is neergelegd en dat deze is gestuit middels een advertentie in 2013 in het parool. in 93 is er ook een vonnis uitgesproken (verstekvonnis) die volgens de deurwaarder betekend is maar op een adres waar de schuldenaar al uit was weg verhuist. echter op GBA gegevens scheelt dit een paar dagen maar. Ook voor de zitting heeft hij toen niets geweten dat hij moest komen. Verder is de vordering en vonnis meerdere malen overgedragen van de ene financieringsmaatschappij naar de andere. de laatste keer was in 2015 en er is naar mijn weten geen info aan schuldenaar gegeven over de cessie van de vordering. Ook staat het incasso bureau /deurwaarder op internet wel bekend als een die oude vorderingen oninbare opkoopt om deze vervolgens alsnog te gaan incasseren. Kunt u mij vertellen /adviseren wat ik kan doen om hen af te dwingen de zaak te laten rusten ? En hoe kan ik er achter komen of zij nog wel echt recht hebben op de vordering, daar de oorspronkelijke eigenaar van de vordering een bank was die niet meer bestaat en het al meerdere malen is overgedragen? en als laatste de vraag of de deurwaarder en schuldeiser na 25 jaar nog steeds volgend dat oude vonnis beslag mogen leggen op spullen inhet huis waar schuldenaar woont? spullen zijn niet van hem maar hij woont daar wel en schuldeiser meent dat het oude vonnis nog steeds geldt om te beslag te leggen.

Probleem is het vonnis . Daar had uw vriend de verjaring van het vorderingsrecht kunnen oproepen, nu is er een verstekvonnis gezonden naar een verkeerd adres, maar doorgaans is het de schuldenaar zelf die zijn schuldeisers op de hoogte moet brengen van het woonadres of wijzigingen daarvan.

Echter ik lees dat het vonnis al is gewezen in 1993? De uiterste termijn waarop dan nog kan worden geïncasseerd is 2013. Het vonnis maakt de executie mogelijk binnen twintig jaren na uitspraak, de termijn is verstreken .Opnieuw die verjaring inroepen lijkt me de juiste weg en bewijs eisen van een bestaand en opeisbare vordering!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag