Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Als gevolg van rijden onder invloed is er een artikel 130 procedure gestart. Tijdens het onderzoek door de psychiater maakte ik heimelijk een geluidsopname.

Op dat moment was het veplichte bloedonderzoek nog niet gedaan. Toen ik na afloop vroeg wat zijn mening was: 'We wachten het onderzoek nog af, maar op basis van dit gesprek geen vermoeden van alcoholmisbruik.

De resulaten van dat onderzoek wezen echter op het volgende: Zeer sterk alcoholmisbruik. (Een resultaat waarvan enkel ik weet dat het onjuist is)

In het uiteindelijke rapport staat nu: Op ALLE punten verdacht van alcoholmisbruik.

Ter informatie: Ik heb weken erna (nog steeds onthouding) op eigen initiatief het onderzoek laten doen. Deze gaf NOG hogere waarden aan.

Vraag: Aangezien het bovenstaande uitwijst dat opnieuw de procedure ingaan nutteloos is. Kan ik iets met de geluidopname?

De kans is klein dat u met de geluidsopname het tegenbewijs kunt leveren. Bovendien is het onderzoek niet compleet, omdat het bloedonderzoek nog gehouden dient te worden en van grote betekenis is hierbij.

Beoordeel dit antwoord:

Het bloedonderzoek zou sluitend bewijs moeten zijn voor de alcoholwaardes in uw bloed. Weken erna nog hogere waardes is vreemd, tenzij u toen ook gedronken had op dat moment of uren daarvoor. Alcohol is niet meer aantoonbaar in het bloed na enige tijd.

Wat wel kan is dat ze leverwaardes hebben gecheckt in uw bloed, die waarden kunnen duiden op alcoholmisbruik. Leverwaarden kunnen weken na gebruik van alcohol nog verhoogd zijn.

Leverwaardes kunnen echter ook verhoogd zijn om andere redenen. Medicatie etc is van invloed op de lever etc. Ziektes zijn van invloed etc. Ik ben geen arts maar verhoogde leverwaarden kunnen niet zozeer direct verklaard/gelinkt worden aan alcohol. Het is zelfs absurd om dat zomaar aan te nemen. Het is dus wel zinnig om een onafhankelijke arts te raadplegen die hier een mening over kan geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag