Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik werk als fysiotherapeut en heb een jaar contract. Van te voren hebben we 16 uur garantiesalaris afgesproken. Alles wat daarbuiten aan uren gewerkt wordt komt hier boven op. Er is afgesproken dat ik 16 uur aanwezig ben, ongeacht of ik patiƫnten zie, dit heeft te maken met het open zijn van de sportzaal voor sporters buitenaf. Nu heb ik mij extra uren buiten contract doorgegeven en zegt mijn werkgever dat dit pas na een half jaar of jaar uitbetaald kan worden i.v.m. het narekenen of ik daadwerkelijk 16 uur heb gewerkt. Dit zou dus betekenen dat als ik om 8 uur moet beginnen (openingstijd sportzaal) en ik pas om 9 uur patient heb (ivm niet eerder kunnen) dat ik een uur 'geen salaris' heb. En als ik mijn extra uur (17e uur draai) dat ene uurtje eraf wordt gesnoept om dat tussenuur van 8-9 op te vangen.

Mijn vraag mag dit? Waarom is er dan een garantiesalaris? Als de gaten in de agenda niet worden opgevuld ivm niet kunnen van patiƫnten of te weinig aanbod, dan ben ik de gelukkige en mag het einde van jaar terugbetalen??

Ik hoor graag van u.

Hoe partijen de inhoud van het garantiesalaris en aanvullende uren mogen begrijpen hangt af van wat erover staat beschreven in het contract,, en tevens wat u is meegedeeld en eventueel arbeidsregeling in cao.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag