Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het bedrijf waar ik voor werk is per 1 April 2019 overgenomen.

De nieuwe eigenaar is een nieuwe BV gestart en het personeel overgenomen, het inventaris en de voorraadgoederen.

Ik heb nog geen nieuw arbeidscontract gehad vast dienstverband alles zou 1 op 1 overgenomen worden en van de oude BV die nog wel in takt is geen ontslagbrief gehad of opzegging. Inmiddels heb ik van de nieuwe BV wel een salaris uitkering gehad en een loonstrook exact het bedrag zoals voorheen.

Echter heb ik van de oude eigenaar nog wel 649 wettelijke en bovenwettelijke vakantieuren tegoed volgens mijn laatste loonstrook en nog eens 1.585,02 aan vakantiegeld.

De eigenaar van de vorige BV die dus nog steeds in takt is beloofd iedere keer dit te regelen maar er komt maar niks,

Hoe kan ik dit het beste aanpakken om dit zo snel mogelijk te ontvangen en dat af te sluiten?

U dient de oude werkgever schriftelijk aangetekend aan te manen om het bedrag binnen x dagen aan u over te maken, bij gebreke waarvan u de zaak uit handen zult geven. Mocht het bedrijf dit nog steeds niet doen, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

j

Beoordeel dit antwoord:

Indien de gehele BV is overgenomen door een koper, dus die alle aandelen heeft overgenomen, ben je nog steeds in dienst. De structuur doet er niet zoveel toe. Blijkbaar heeft de nieuwe eigenaar een nieuwe BV opgericht, dat doet niets af aan jouw arbeidsovereenkomst.

Je ontvangt toch ook nog steeds salaris? Wat is het probleem eigenlijk, wilde je niet mee over naar de nieuwe koper? Heb je opgezegd?

Beoordeel dit antwoord:

Gedurende 01 jaar na de overname zijn de oude en de nieuwe werkgever hoofdelijk aansprakelijk. U kunt het achterstallige loon dan ook zowel van de nieuwe als de oude werkgever vorderen (vermeerderd met de wettelijke verhoging ad 50% en wettelijke rente ad 2%).

Weigert de werkgever te betalen, ga dan zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid van specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag