Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan de woningbouwverenging een bewoonster van een woning van hen verantwoordelijk stellen voor het vervangen en monteren van het veiligheidsglas van het franse balkonnetje van de huurwoning.

Dit is vernield door mensen van buitenaf die ruzie hadden en op zoek waren naar de vriend van de woninghuurster. Hij verblijft regelmatig bij haar in huis.

Dat kan. De woningbouw kan de schade op u verhalen als vast is komen te staan dat deze schade van buitenaf is veroorzaakt. U kan op uw beurt deze schade verhalen op de veroorzaker, waarvoor u voldoende bewijzen dient te hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Naar mijn mening kan de woningbouw die schade niet op u verhalen. In de wet is vastgelegd (artikel 7:218 BW) dat alle schade - behalve brandschade - wordt vermoed te zijn veroorzaakt door de huurder. Doordat het een vermoeden betreft, bestaat de mogelijkheid om dat te weerleggen. Wanneer u aannemelijk kunt maken dat de schade door genoemde mensen van buitenaf is toegebracht (en dus niet terwijl zij met uw toestemming in de woning waren bijvoorbeeld), dan bent u als huurder niet aansprakelijk voor de kosten. De woningbouw kan haar kosten op de veroorzakers van de schade verhalen, uw medewerking daarbij (door het geven van namen en adressen bijvoorbeeld, of in ieder geval doen van aangifte van vernieling) lijkt mij niet meer dan redelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag