Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn sinds mei 2016 uitelkaar maar we wonen nog wel in 1 huis. Een koopwoning op beider naam. De belasting hiervoor wat we terug krijgen ontvangt hij op zijn rekening. Dit al vanaf het moment dat we het huis kochten in april 2007. Het gaat om zo'nu 300 euro in de maand. Hij verdient natuurlijk wel meer, maar ik vraag me af of ik ook recht heb op een gedeelte van het ontvangen geld.
Ik zou ook dolgraag een huurwoning willen (sta wel ingeschreven maar nog te weinig jaar) mijn ex zegt dat hij in het huis wil blijven. Kan ik ook sneller een woning krijgen? We hebben samen 2 minderjarige kinderen. En hij heeft een schuld lopen nu nog ongeveer 11.000 euro. Destijds moest ik ook iets ondertekenen om borg te staan. Nu heb ik gezien dat ik medecontractant ben. Ik weet niet precies wat dat inhoud maar ik zou hier graag onderuit willen. Het is niet mijn bedoeling om voor de schuld van mijn ex op te draaien. Is hier een manier voor?

Nou moeizaam allemaal. Zeker de vraag over eerder het huis verlaten en een huurwoning vinden. De schuld is nu niet op beider namen, maar als u ex het niet terugbetaalt komen ze bij u. Vervolgens kunt u weer op uw beurt uw ex aanspreken, U dient echt nog te regelen dat u ook een deel toekomt van de maandelijkse teruggave , naar rato inkomen of voor de helft. Was u getrouwd of samenlevend met partnerschap of gewoon samenlevend?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij waren samenlevend voor zover ik weet. Toen wij een huis kochten hebben we altijd gedacht dat we automatisch een samenlevingscontract hadden. Ik heb al verschillende malen gevraagd aan mijn ex of hij de teruggave van de belasting op onze gezamenlijke rekening wilde laten storten. Dit wilde (en nu nog steeds) hij niet. Anders kon hij naar eigen zeggen niet genoeg geld op onze gezamenlijke rekening storten.


Wat u ook kunt doen is dan bijhouden wat u nog van hem krijgt naar rato en als hij dan iets voorschiet, wat een groot bedrag is zoals een wasmachine of zo, dan kunt u dat later met elkaar verrekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag