Vraag

2 schuldeisers van mijn ex hebben beslag gelegd op mijn koopwoning.
Ik ben in december 2014 van mijn ex gescheiden, maar kon destijds de hypotheek niet op mijn naam zetten, daar ik een schulddienstregelingtraject was ingegaan, welke in november 2018 was afgesloten en ik schuldvrij ben.

Mijn ex heeft nog haar schulden, maar wil van de hypotheek af en ik wil in het huis blijven wonen.

De bank waar ik mijn hypotheek heb lopen heeft na positief advies van het NHG over mij, een voorstel gedaan om de hypotheek op mijn naam te zetten.
Mijn ex werkt volledig mee en hoeft niet te worden uitgekocht.

Echter hebben 2 schuldeisers van haar beslag gelegd op de woning, echter is daar nooit wat mee gedaan en de hypotheek netjes wordt ingelost.
1 schuldeiser wilt mee werken om de beslaglegging door te halen, maar 1 werkt niet mee.

Mijn vraag is, of er een oplossing hiervoor is?
Want ik wil ook iets afsluiten en niet dat haar schuldeisers bij mij komen terwijl ik alles betaal en er hard voor werk.

Heeft u een oplossing hoe ik dit moet aanpakken?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik veronderstel dat u (hoofdelijk) aansprakelijk bent voor de schuld waarvoor beslag is gelegd. Indien u die schuld niet betwist, zou u kunnen trachten een betalingsregeling af te spreken met de (onwillige) schuldeiser met als voorwaarde dat het beslag wordt doorgehaald. Wellicht dat die schuldeiser in ruil daarvoor wel enige vorm van zekerheid wil. Wellicht kunt u die verstrekken, zodat de betreffende schuldeiser meewerkt aan doorhaling. Daarnaast neem ik aan dat u voor de door u betaalde schulden regres wilt op uw ex.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm