Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In februari in er in het kapsel van mijn schouder een scheur ontdekt. Door middel van een operatie kan dit hersteld worden.

Na de operatie is het 6 weken sling en niks doen. Daarna is het revalideren ik heb al een jaar lang mijn schouder/arm amper kunnen gebruiken. Ik heb me er nog nooit voor ziek gemeld. Revalideren kan 3 maanden duuren tot dat ik weer volledig werk.

Mijn werkgever heeft me gevraagd om de operatie na de zomervakantie te plannen. En waar mogelijk meer vrij te zijn(1 dag in de week minder werken)
De planning Vd vakantie is al rond, het betekend dat ik de operatie 2-3 maanden moet uitstellen.
Mogen ze dit van mij vragen?

Dat mogen ze vragen maar daar hoeft u niet aan te voldoen. Pas als er zwaarwegende belangen zijn die het uitstel rechtvaardigen kan hiermee rekening worden gehouden. Als u veel klachten van de arm ondervindt dan raad ik u aan de operatie zo snel mogelijk te doen.
Mocht de werkgever volharden, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

U hoeft niet aan het verzoek te voldoen. Ook heeft u geen vakantiedagen op te nemen. Ziek = ziek. De werkgever kan zich daarvoor ook verzekeren.

Mocht de werkgever moeilijk (blijven) doen, dan raad ik u aan zsm nader advies in te winnen bij een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag