Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben free-lance dirigent van een vrouwenkoor.
In mijn contract staat:
Artikel 17
Tussentijdse beƫindiging door een der partijen kan plaatsvinden met een schriftelijke
opzegging.
Artikel 18
De opzegtermijn is twee maanden
Ik heb eind april schriftelijk mijn ontslag aangeboden en dit een week later om verschillende redenen mondeling (tel) ingetrokken.
Het koor heeft me per direct op non-actief gezet en een interim dirigent aangetrokken. Dit terwijl ik in mijn ontslagbrief heb aangegeven te willen blijven tot het einde van het seizoen, of langer in overleg. Hiermee heb ik de twee maanden opzegtermijn in acht genomen.
Het bestuur wenst mij per direct niet meer te betalen, ook de twee maanden opzegtermijn niet meer.
Waar sta ik juridisch? Ik heb per mail geprotesteerd.

Vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor uw antwoord,

Of de andere partij gerechtvaardigd mocht vertrouwen dat uw opzegging juist was en op goede afweging en gronden gemaakt door u, daar niet aan behoefde te twijfelen, dan heeft u opgezegd maar men moet u wel die twee maanden vergunnen. Immers dan is er een eenzijdige gerichte rechtshandeling ( opzegging ) welke rechtsgeldig is doordat deze op een op rechtsgevolg gerichte wil was gebaseerd , die zich door een verklaring heeft geopenbaard. ( art.3:33 BW)


Er zal wel iets meer spelen denk ik?

Beoordeel dit antwoord:

doorbetaling tot de einddatum is dus aan de orde.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u het ontslag intrekt dan bent u nog in dienst en dient u doorbetaald te worden, tenzij anders overeengekomen. Het was beter geweest om dit schriftelijk te doen. Daarbij mag de werkgever u niet op non-actief stellen zonder een dringende reden. U dient de werkgever in gebreke te stellen om het loon door te betalen terwijl u beschikbaar blijft voor werk. Weigert deze dan kunt u een kort geding tegen hem aanspannen waarbij u uiteraard doorbetaling van het loon vordert.
Komt u er samen (nog) niet uit, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Non-actiefstelling/schorsing is onterecht. U kunt opheffing vragen/vorderen. De vraag is wat u daarmee opschiet? Immers u heeft opgezegd en er is al een vervanger.

Het koor heeft uw opzegging geaccepteerd. Daarmee staat het ontslag vast. Wel moet het koor uw loon doorbetalen t/m het einde van de opzegtermijn.

Juridisch is het de vraag of u de opzegging (eenzijdige rechtshandeling) terug kunt draaien? De meningen onder de geleerden zijn daarover uiteenlopend.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag