Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste mevrouw / meneer,

Vanaf 1994 wordt er in een recreatiewoning gewoond. Dit wordt door de gemeente niet gedoogd. In 2013 is er door de gemeente een adres toegewezen. In de brief staat dat dit niets zegt over de gebruiksvoorwaarde. Omdat we nu (2019) opnieuw wilde proberen de woonfunctie op de recreatiewoning te krijgen (Minister Vrom alles voor 31 oktober 2003 zou gelegaliseerd worden) was onze eerste stap gegevens opvragen Kadaster. Hier staat bij de recreatiewoning "woonfunctie". Ik heb het kadaster gebeld of dit een juridische geldigheid heeft. Zij verwezen mij naar de Bag viewer. Ook hier staat het pand op woonfunctie. Tevens bij BGT viewer. In hoeverre is dit nu juridisch geldig? Er is nooit enig correspondentie vanuit de gemeente geweest omtrent deze wijziging. In principe zou er dan moeten staat Logiesfunctie. Ook bij het opvragen van de WOZ waarde staat woonfunctie. Dus, hebben deze gegevens juridische waarde en hoe komen we aan de documenten waarop deze wijziging heeft plaatsgevonden? Alvast bedankt & warme groet.

Nee niet echt, het bestemmingsplan is doorslaggevend. Zelfs als u woont in een gewone woning met woonfunctie heeft de gemeente de instrumenten om dit te wijzigen naar bijvoorbeeld recreƫren,. U kunt het wel opnieuw proberen met een beroep op zicht op legalisatie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel. Mag ik concluderen dat op dit moment er een woonfunctie is? Anders zou er in de bag gegevens logiesfunctie moeten staan. Is het mogelijk dat de gemeente deze legalisatie al gedaan heeft door het nieuwe bestemmingsplan zonder de bewoner op de hoogte te stellen? Immers pas sinds een paar jaar wordt er onroerend zaak belasting belast. En waar kunnen we deze legalisatie vinden? Alvast bedankt!


Nou het bestemmingsplan is doorslaggevend. Niet wat staat genoteerd bij andere instanties. ( dat kan namelijk een andere doelstelling hebben bv belastingheffing ) Zicht op legalisatie kan bestaan als in bestemmingsplannen steeds wordt opgenomen een uitsterf constructie terwijl feitelijk dus te lang wordt gedoogd, niet alleen voor u maar in vergelijkbare gevallen . Kijkt u eens op ruimtelijkeplannnen.nl in uw regio gebied.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel. Nu begrijp ik het. Bij het bestemmingsplan staat agrarisch.....


Ik wil het tot aan de bodem en verder bestuderen voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag