Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Zakelijk


Hi,

Ik heb een eenmanszaak in fotografie. Nu heb ik een bootje in Amsterdam en daar wil ik soms klanten op meenemen om te fotograferen vanaf de grachten. Nu moet je een exploratievergunning hebben. In dec 2018 heb ik daar info voor aangevraagd maar ik kreeg weinig info behalve dat er 80 nieuwe vrij zouden komen en dat er een nieuw beleid werd opgesteld. Ze zeiden toen ook dat de leges ongeveer 500e waren. Ik ben deze aanvraag toen begonnen maar heb hem in feb 2019 pas afgemaakt.

Nu kreeg ik te horen dat de vergunning is afgewezen en dat er geen nieuwe meer worden gegeven tot maart 2020 en alleen maar vergunningen die in maart 2020 worden aangevraagd. Ook kreeg ik een rekening met de leges die nu ineens 700e waren. Ik vind het dus belachelijk dat ik leges moet betalen voor iets waar ze geen uren administratief werk voor hebben moeten verrichten en waarvan ze van te voren al wisten dat ik er geen zou krijgen. Daarnaast heb je nu de optie niet eens meer om er een aan te vragen. Ik zat dus net in de overgangsperiode.

Naast dat er veel gezegd wordt dat kleine bedrijven nooit een kans krijgen en de grote bedrijven alle vergunning altijd afkoopt worden er ook belachelijke regels opgesteld voor pleziervaart die niet voor de toeristenboten gelden met het excuus dat dit voor de overlast is. Het lijkt er dus op dat dit bedrijf samen met de gemeente enorm corrupt is.

Ik wil bezwaar gaan schrijven maar zou wat hulp kunnen gebruiken. Ik vind dat we als burgers eens moeten opkomen tegen de rijken die alleen maar rijker worden volgens dit concept ten gevolge van mensen die gewoon voor de lol willen varen of mensen die de cultuur van de stad willen bevorderen met simpele tochtjes met weinig mensen om te fotograferen.

Ik heb diverse documenten hierover even snel doorgenomen maar is in uw geval wel sprake van zakelijke exploitatie van een vaartuig voor passagiersvaart ? U vervoert ook geen passagiers tegen betaling ( er is m.i geen sprake van passagiersvaart ) De vraag is dus waar uw werkzaamheden gerubriceerd moeten worden . Hoe ziet het bestuur dat ? Ik vind het nogal bagatel , mogelijk heeft u geen vergunning nodig namelijk . Dat vereist wel meer onderzoek . De nota varen houdt geen rekening met tussenvormen. Overigens laat dat onverlet de verplichting om leges te betalen voor een aanvraag vergunning tenzij er in Amsterdam beleid is dat een vergunningaanvraag -indien duidelijk is dat deze niet aan de orde is - en daarom zal worden afgewezen, geen leges verschuldigd zijn. Ook vind ik dat het bestuur u had kunnen waarschuwen voor nieuw beleid en numerus fixus .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag