Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Maken wij enig kans op vergoeding van gemaakte kosten:

1 Maart een woning gekocht uit 1960 met ouderdomsclausule.
Artikel 23 Ouderdomsclausule
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat de onroerende zaak circa 58 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouw kwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit hiervan gegarandeerd heeft, staat hij niet in voor de funderingen, de vloeren, de leidingen, voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels en eventuele afwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopakte omschreven woongebruik.

25 maart de dag van verhuizing, stroomde na het eerste douchegebruik de wc beneden over met het gevolg dat de hele woning onder de drab stond.

Een dag later bleek dat het gehele rioolstelsel niet deugde, het liep niet op afschot en het materiaal was op diverse plaatsen niet goed aangebracht waardoor er boomwortels op diverse plekken het riool in konden groeien. Ook was er geconstateerd dat het riool al eerder was opengemaakt omdat er een losse verbindingskap op de oude rioolpijp lag. De losse kap was van een nieuw soort pvc gebruikt en de buis was van het oude type witte dunwandige pijp. Het was noodzakelijk alles te vervangen anders was er geen goede doorstroming mogelijk naar het hoofdriool.
Kosten 5000 euro.

Verkopers willen niet betalen, maken wij enige kans als we de zaak uit handen geven?

Lijkt me onmogelijk dat verkoper deze problemen niet ook heeft ervaren: dat hij hij u moeten vertellen op het infoblad behorende bij de koopakte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag