Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Er is een kind van 11 jaar op mijn auto geklapt. Ik reed door een woonerf. Zag hem in m’n ooghoek keihard op z’n fiets aankomen vanuit een voet/fietspad. Uit voorzorg trapte ik al op m’n rem. En toen ik helemaal stil stond kwam hij de weg op vliegen zonder op of om te kijken. Gelukkig alleen een blauwe plek. Maar mijn auto heeft 1500 euro schade en zijn WA verzekering wil dit niet vergoeden omdat een kind onder de 14 jaar beschermt is in het verkeer. Maar als ik toch al uit voorzorg stil ga staan is het toch pure onmacht. Ik kon niks anders. Kan ik bezwaar maken tegen zijn WA verzekering?

U kunt bezwaar maken, maar kinderen onder de 14 jaar worden inderdaad goed beschermd door de wet. U zult met hele goede bewijzen moeten komen om overmacht aan te tonen hetgeen in de praktijk lastig is. Ik raad u aan om toch de ouders of diens verzekeraar aansprakelijk te stellen voor uw schade en met goede bewijzen te komen. U dient het bewijs te leveren.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag