Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Door de tandarts is geconstateerd dat mijn brug van 3 kroon elementen gescheurd is. Advies om nieuwe brug te plaatsen. Mijn oude kronen zijn nog geen jaar oud. Valt dit onder een garantie regeling of iets dergeijks. De tandarts wil dat alle kosten voor mij zijn. De zorgverzekering blijft over deze kwestie op de vlakte. Hoe nu verder te handelen

Heeft de tandarts ook de kronen geplaatst. Zo ja, dan kan hij aansprakelijk gesteld worden als de plaatsing niet goed is gedaan en u geen andere dingen met uw gebit hebt gedaan. Kronen dienen langer en probleemloos mee te gaan dan een jaar. U kunt wellicht de controle door een andere tandarts laten doen voor een bevestiging.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Dit is een gecombineerde overeenkomst van dienstverlening en koop materiaal.
( consumentenkoop) U zou kunnen stellen dat er zich een gebrek voordoet binnen zes maanden na aanschaf en dat de tandarts moet bewijzen dat dat niet komt door het materiaal of de verwerking ervan tijdens zijn dienstverlening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag