Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,

Mijn vrouw en ik zijn gehuwd onder huwelijkse voorwaarden in 2015.Waarbij vermeld dat ieder eigen inkomen/vermogen heeft en zelf aansprakelijk is voor het aangaan van schulden.
Mijn vrouw heeft een woning aangeboden gekregen,maar vertelt dat zij op de afgesproken datum 4 juni het huurcontract niet gaat tekenen.Een week geleden heeft zij een overeenkomst ondertekent met de huurder voor overname van spullen voor 700 Euro.Mondeling heb ik toegezegd op 3 juni dit bedrag contant te betalen.Mijn vrouw zou thuis blijven.Ik heb niets ondertekend.Ik neem aan dat ik niet aansprakelijk gesteld worden ?
Echtgenote zal waarschijnlijk dit bedrag niet gaan betalen.
Wat is uw advies?

Met vr groet

Hans van den Akker

Maar hoe kan verhuurder dit weten, u zou het hem kunnen zeggen. Om te voorkomen dat de kosten nog hoger worden voor uw vrouw kunt u ook voorschieten en dat bedrag heeft u dan weer te verhalen op uw vrouw ( regresvordering)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord!
Maar als ik dit bedrag betaald,dan betekent dat dat mijn vrouw eigenaar wordt van die spullen.Ik heb dat dan misschien tegen haar wil gedaan.De verhouding tussen mijn vrouw en ik is bijzonder slecht.
Als zij eigenaar wordt van die spullen en het huurcontract niet tekent,dan betekent dat zij als eigenaar van spullen in die woning een groot probleem heeft.Verhuurder zal haar sommeren de spullen uit de woning te halen.
Naar mijn idee kan de huidige huurder bij niet betaling niet nakoming van de overeenkomst,dit ontbinden of betaling eisen via een rechtzaak.Kantonrrchter?


Ik denk dat haar probleem groter is omdat verhuurder haar kan houden aan het huurcontract. Zij heeft zich al verplicht de spullen af te nemen. In de tussentijd heeft u een recht van retentie en kunt u de spullen in beslag nemen zolang uw vrouw u niet terug betaalt. Zoals het er naar uitziet heeft uw vrouw zich verplicht tot een huurcontract , tekenen wel of niet is doorgaans niet een voorwaarde voor het aangaan van een huurovereenkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag