Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag.
Vanaf april 2018 arbeidsongeschikt door ziekte.
Na een paar maanden gaan werken voor 2/3 van mijn uren .In dit werk doe ik taken voor dat deel wat voor mij lichamelijk haalbaar is.Deze taken staan in mijn functie omschrijving. Er is dus GEEN NIEUW werk bedacht.Deels kan ik helaas niet alles doen.
Voor het uwv plan van aanpak formuleert mijn werkgever het werk als gecreeerd werk. M.i. is dit aangepast werk wat binnen mijn mogelijkheden ligt i.v.m mijn lich beperking.

Hoe ziet de wet dit?

Doordat ik nu voor 66% arbeidsgeschikt ben( aangepast werk) en de overige uren arbeidsongeschikt loopt mijn contract af in april 2020. Werkgever mag mij dan geheel ontslaan ?
Voor 100% of alleen dat deel dat ik dan mogelijk nog arbeidsongeschikt ben?
Hoor graag van u.
Met dank alvast.

U bent 100% arbeidsongeschikt voor uw eigen werk. Immers u kunt niet alle taken verrichten. U werkt nu in een aangepaste functie. Dit is iets ander dan een gecreƫerde functie. aan deze aangepaste functie wordt een loonwaarde toegekend van 66%. Dat is juridisch iets anders dan 66% arbeidsgeschikt.

Na 02 jaar ziekte moet beoordeeld worden of deze aangepaste functie het maximaal haalbare is? Zo ja, dan wordt dat uw nieuwe functie. De werkgever kan u dan gedeeltelijk ontslaan. U heeft dan recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. De Hoge Raad heeft dat onlangs bepaald. Is verder herstel te verwachten, dan mag de werkgever u ook niet gedeeltelijk ontslaan.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag