Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Mijn probleem is als volgt.
Sinds 1 september 2018 ben ik in dienst bij mijn huidige werkgever op de afdeling HRM. Bij mijn sollicitatie heb ik aangegeven dat ik voor 24 uur beschikbaar was vanwege mijn zoontje. (Destijds 4 maanden oud, inmiddels 14 maanden). De organisatie wilde mij graag aannemen, echter wilden zij liever dat ik 28 uur zou gaan werken. Doordat wij voor drie dagen in de week opvang/oppas hebben zijn de organisatie en ik elkaar tegemoet gekomen door vast te leggen dat ik één dag in de week thuis mocht werken. Vanwege langdurende onderbezetting op de afdeling is dit zelfs 32 uur geworden.
Het thuiswerken zou wel tijdelijk zijn, echter sprak mijn vorige manager over als ons zoontje naar school zou gaan.

Sinds 1 januari heb ik een nieuwe manager en sinds april is de organisatie geharmoniseerd in haar arbeidsvoorwaarden. Deze harmonisatie bracht voor iedereen een nieuwe arbeidsovereenkomst met zich mee. In artikel 1 van deze overeenkomst staat dat alle voorgaande gemaakte afspraken hiermee komen te vervallen. De overeenkomst heb ik overigens nog niet ondertekend.
Mijn nieuwe manager heeft nu aangegeven te willen dat mijn thuiswerkdag een kantoordag wordt en dat wij hiervoor extra opvang moeten regelen. Doe ik dat niet dan kan ik vertrekken. Daarnaast wordt wel gezegd dat men respect heeft voor de manier waarop ik het destijds heb geregeld, heel blij is met hoe ik mijn werk doe en dat men mij niet kwijt wilt. Ik vind dit nogal ongeloofwaardig aangezien mijn partner en ik nu in een hele nare positie worden gebracht. Om nog niet te spreken van enorme wachtlijsten en hoge kosten van kinderopvang.

Er werken meerdere collega's uit ons team thuis. Geen vaste dag maar juist onregelmatig en soms wordt het ons pas op de dag zelf medegedeeld. Maar dat wordt wel getolereerd door de manager.
Daarnaast heeft het team het afgelopen jaar veel wisselingen ondergaan waardoor ik met mijn korte dienstverband al één van de langstzittenden ben. Het team is nu stabiel dus waarom opnieuw onrust veroorzaken.

Mijn vraag aan u is wat u hiervan vindt en of dit zomaar kan. Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

De vraag is waarom u een bestaande arbeidsovereenkomst wilt wijzigen in een nieuwe met voor meer negatieve arbeidsrechtelijke aspecten ?
U bent niet verplicht een bestaande arbeidsovereenkomst “open te breken”.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag