Vraag

Ik heb bij de cooperatieve beheervereniging van een recreatiepark het voorstel gedaan om middels bindend onafhankelijk juridisch advies te laten beoordelen of ik als niet-lid wel of niet bij moet dragen aan de juridische kosten die de vereniging maakt ivm een geschil met de beheerder. Helaas weigerde de vereniging deze optie (zonder argumentatie). Vervolgens gaf de voorzitter aan om alvast wel de juridische kosten te betalen en indien een door mij aangeschreven jurist bevestigt dat de juridische kosten niet door mij betaald hoeft te worden ik alsnog de kosten terugkrijg vd Vereniging. Ik heb vervolgens de kosten betaald en de casus juridisch laten beoordelen (o.a. Koopcontract, verenigingsstatuten zijn hierbij gescreend) en dit resulteerde in de conclusie dat ik niet hoef bij te dragen. De juridische brief is vervolgens naar de voorzitter gestuurd echter de belofte (per email vastgelegd) van de voorzitter om het geld te retourneren is nooit gebeurd.

Nu is mijn vraag: zijn er juridische consequenties te binden aan de schriftelijke (email) belofte welke de voorzitter heeft uitgesproken en niet is nagekonen?

Deel deze vraag

6 Reacties

2 Nu u met het bestuur bent overeengekomen dat u op kosten van (on)gelijk een juridisch advies zou inwinnen omtrent uw geschil over uw bijdrage aan de juridische kosten van de vereniging, is de vereniging aan uw afspraken gebonden en dus gehouden om u de kosten van dit advies te vergoeden, zoals is overeengekomen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Ja u kunt betaling afdwingen desnoods door het uit handen te geven aan een derde professional die een incassotraject voor u kan opstarten ( jurist /advocaat /incassobureau .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor de reacties. De vereniging kan nu niet alsnog middels het gerecht de conclusie van de door mij aangeschreven jurist betwisten? Het betreft immers een arbitraire zaak. Het feit dat de voorzitter van de vereniging de schriftelijke belofte heeft gedaan staat moet juridische gezien nageleefd worden?
2 Als partijen hebben afgesproken dat dit een bindende uitspraak niet nee, of alleen onder zeer bijzondere omstandigheden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
2 Dat klopt, dat is precies wat ik u heb geschreven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Nog een andere vraag:
De vereniging had en heeft geen rechtsbijstandverzekering waardoor juridisch verweer dus door de leden betaald moet worden. De huidige zaak heeft reeds ongeveer een ton gekost. Is het niet afsluiten van een dergelijke verzekering een mogelijk ernstig verwijt cq onbehoorlijk bestuur? Of is ook dit arbitrair? Het geld wat de vereniging in kas had is in ieder geval al op.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm